Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Μένω σπίτι και περνάω ευχάριστα...

Αυτές τις μέρες όλοι μας καλούμαστε να ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ...
Όχι μόνο για να μην κολλήσουμε τον καινούριο κορωνοϊό που εμφανίστηκε έτσι ξάφνου στη ζωή μας, αλλά και για να μην τον μεταδώσουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα...

Πιθανότατα εσείς οι γονείς να αναρωτιέστε πώς να μιλήσετε στο παιδί σας για την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση που ζούμε... Νομίζω ότι θέλετε παιδιά ενημερωμένα και όχι φοβισμένα...
Σας προτείνω να διαβάσετε μαζί το παρακάτω βιβλίο, το οποίο μιλά με διασκεδαστικό τρόπο για τον κορωνοϊό στα παιδιά, και τα βοηθά να καταλάβουν τι συμβαίνει γύρω τους αυτές τις μέρες. (Το παραμύθι είναι προαιρετικό και αν το κρίνετε ενδιαφέρον, το διαβάζετε!)

Παραμύθι ----> Ένας ιός με κορώνα της Χαράς Πάτρα. 
(Συμβουλή για τα παιδιά: Διαβάστε φωναχτά και προσεκτικά το κείμενο όπως κάνουμε την ανάγνωση στην τάξη.)

Ύστερα, θα ανοίξετε το τετράδιο εργασιών μας και θα απαντήσετε σύντομα στην παρακάτω ερώτηση.

  • Τι προτείνεις να κάνουμε κι εμείς ώστε να σταματήσει ο βασιλιάς των ιώσεων να είναι παντοδύναμος; (Γράφετε την ερώτηση και από κάτω απαντάτε με γραμματάκια όμορφα και καθαρογραμμένα 😃). 
Και για να φρεσκάρουμε και τα μαθηματικά μας βρήκα πολλά παιχνίδια μαθηματικών. 

Αφού ασχοληθείτε με τα περισσότερα, θα ήθελα να πάτε και να λύσετε τις Σπαζοκεφαλιές 7+ για εξάσκηση (εικονίδιο κάτω δεξιά).

Στο τετράδιο των μαθηματικών γράψτε και λύστε με κάθετες πράξεις μια ακόμη σπαζοκεφαλιά.
"Η Λίνα έχει 45 ευρώ. Η Ιωάννα έχει 3 ευρώ λιγότερα από τη Λίνα. Η Αναστασία έχει τα διπλάσια από όσα έχουν η Λίνα και η Ιωάννα μαζί."



Εύχομαι καλή ενασχόληση!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου